Energie Prestatie Certificaat

EPCerta uw energiedeskundige!

EPC Energie Prestatie Certificaat keuring aanvragen

EPC wat?

Het EPC (Energie Prestatie Certificaat) is een verplicht document bij verkoop of verhuur van woningen dat potentiële kopers of huurders informeert over de energiezuinigheid van de woning.

EPC soorten

Er zijn 3 soorten EPC’s:

Residentieel, Klein-Niet Residentieel (KNR) en het EPC voor gemeenschappelijke delen appartementsgebouw.

EPC score

Op basis van het EPC kan u de energiezuinigheid van gebouwen vergelijken. Het EPC legt geen eisen op aan de woning maar heeft een informatieve en adviserende functie. Dankzij een label of energiescore is in één opslag duidelijk wat de energetische toestand is van een woning, appartement of klein niet-residentieel gebouw.

Bovendien staan op elk EPC aanbevelingen om het gebouw energiezuiniger te maken.

EPC doel

Het vernieuwde EPC helpt u op weg naar een energiezuinigere woning. Een energiezuinige woning heeft enkel voordelen: uw energiefactuur daalt, uw comfort stijgt, het is goed voor het milieu... en de woning stijgt in waarde!

EPCerta kan u helpen bij al uw vragen hieromtrent. Vragen staat vrij.

 

 

 

EPCerta EPC aanvragen

 

 

 

Wettelijk verplicht

Het EPC dient aanwezig te zijn voordat de woning te koop of te huur wordt geplaatst. Zodra u de woning adverteert moet het EPC aanwezig zijn.

Zoniet loopt u risico op boetes. Tevens kan de verkoopsakte niet verleden worden zonder de aanwezigheid van het certificaat.

Bij elke commerciële communicatie (bv Immo-website, zoekertjes in de krant,...) moet de score vermeld worden. Ook vastgoedmakelaars en notarissen dienen deze verplichting na te komen.

 

Klantentevredenheid

Daarom garandeert EPCerta u een correct EPC binnen de 3 dagen na ons bezoek!

En uiteraard lichten we het resultaat graag tot u toe indien u dat wenst. Dit alles zit in de prijs inbegrepen!

EPCerta energiezuinige woning

Werkwijze

Na ons eerste contact wordt u als eigenaar verzocht om zoveel mogelijk bewijsstukken te verzamelen betreffende uw woning. Bewijsstukken zijn onder meer officiële plannen, facturen, premie-aanvragen en vergunningen. Op de afgesproken datum komen we langs om alles op te meten en bewijsstukken te analyseren. Een bezoek neemt ongeveer 1 uur in beslag.

U kan ter plaatse contactloos betalen met bankkaart, kredietkaart of Apple pay. Na ons plaatsbezoek stellen we uw dossier verder samen in ons kantoor. In geval van dringendheid werken wij het EPC dezelfde dag of uiterlijk volgende werkdag af. U ontvangt binnen de 48 uur het EPC per mail.